Väsktrender just nu

Väskor kommer förmodligen alltid att vara trendiga och det ser man inte minst på alla de stora mode-evenemangen där de rika och berömda framträder med sina specialdesignade kreationer på röda mattan. När Victoria Beckham eller Katy Perry dyker upp med en med ny typ av väska tar dessa väskor omedelbart slut på nolltid. Alla vill ha en del av celebritetens stil!

En av de stora trenderna just nu är att trycka sina egna motiv på väskan och tack vare laserteknologi kan man trycka direkt på alla material: tyg, segelduk, plast, metall och läder. Detta gör att man kan gå omkring med sitt personliga favoritfoto, sin hund eller selfie på alla sina väskor och särskilt bland ungdomar har detta blivit populärt eftersom priserna blivit alltmer överkomliga.

För män är en av trenderna för år 2017 att ha en regelrätt axelväska med tunn rem som kvinnor traditionellt har burit, men enligt trendexperterna är detta ingenting som kommer att fastna. Snarare är det frågan om ett försök att ge nya intryck och idéer samt ha lite kul med mode i allmänhet.

En het väsktrend just nu är miniväskan och den kommer nog bli kvar längre än det föregående exemplet. Här har man tagit klassiska väskmodeller om reproducerat dem in miniform, ofta med riktigt stora handtag däremot. Det kan vara frågan om rena modeller av Luis Vuitton till egendesignade storblommiga modeller; det ser ut som att miniväskan har kommit för att stanna!

Kedjor är också mycket stort i år. Inte bara kedjor som axelremmar utan små och stora kedjor som hänger över själva väskan. Nästan alla stora märken som Chanel och Versace har kommit ut med sina egna versioner av kedjetrenden och det kan röra sig om smärta småkedjor till rena rama cykelkedjorna.

Fransarna har också kommit tillbaka. En väska med fransar som antingen hänger från botten eller locket är jättestort just nu och kommer att pryda många väskor anno 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *