Vad har du i väskan?

att ha i handväskan Som vi vet är det alltid bra att ha med sig en väska och man kan ha en som passar alla tillfällen. Man har ju inte samma väska när man går till jobb som när man är ute och reser! Här kommer vi med ett antal tips som vad du måste ha i din väska vid speciella tillfällen så du är redo för vad som än händer. Men vi kan ju börja med att säga att saker som plåster, handsprit och nycklar är väl det som alltid ska få plats. Vi har kollat i fyra olika väskor för att se vad som är allra viktigast att ta med sig.

Handväskan

Personligen har jag alltid en väska med mig, jag hatar att hålla i plånboken, nycklarna, telefonen och allt annat man kan tänkas ha med sig på en runda på stan eller bara en liten kort sväng till mataffären. I min handväska finns såklart alltid det vanliga, men det finns några saker som måste finnas med vart jag än går! Om jag ska ut och festa med mina vänner, ut på middag eller ja, ni förstår galoppen. Här kommer tre saker som alltid finns med mig:

 • tuggummi – efter en kaffe eller man käkat lunch tycker jag om att alltid stoppa in ett tuggummi för att känna mig lite fräschare, så det hänger alltid med mig vart jag än ska!
 • smink – lite conciler, puder och mascara finns alltid liggande i min handväska! Ser man lite trött ut så är det bara till att ta en snabbfix inne på närmsta toaletten!
 • skoskavsplåster – om jag har nya skor eller springer runt i ett par klackar är det alltid bra att ha med sig skoskavsplåster. Rätt var det är så har man ett skoskav och vi vet hur obekvämt det är. Därför hänger mina plåster alltid med mig i väskan!

Skolväskan eller jobbväskan

Precis som med min handväska finns det en del saker som måste med dig när jag går till jobb, precis samma saker som alltid hängde med mig till skolan. Dessa tre små och enkla sakerna kommer göra det mycket lättare att komma igenom en dag, vare sig det är en bra och fartfylld dag, eller en trög grå en. Här är mina topp tre tips för skol-och jobbväskan:

 • powerbank – ett litet bärbart batteri hänger alltid med mig. På så sätt är det ingen panik om batteriet skulle ta slut under dagens gång. Som vi alla vet har vi nästan hela livet på vår lilla bärbara enhet och därför är det bra att se till att den alltid är fulladdad!
 • huvudvärkstabletter – detta är för de lite segare dagarna då huvudvärken kan komma krypandes. Istället för att leta upp en kollega eller ett apotek som har det är det bra att ha en liten karta med huvudvärkstabletter i en liten ficka. Dessutom är det bra att vara räddaren i nöden om någon annan skulle åka på något!
 • snacks – som vi vet kan lunchen i skolan inte alltid vara toppen, eller att man blir lite småhungrig framåt eftermiddagen. Ha då något snack alltid redo i väskan. Själv brukar jag har nötter eller en bar som inte blir dåliga på första hand. En banan eller ett äpple man ju bara ha i någon dag innan det blir gammal och äckligt.

Gymväskan

För dig som är duktig och tränar finns det ett par saker som är A och O att alltid ha med sig på träningspasset. Inte bara är det kläder, skor, handduk som ska med utan en del andra saker. I min gymväska har jag alltid med mig följande:

 • extra strumpor – i botten någonstans finns alltid ett extra par strumpor. Det är ju inte så härligt att träna utan strumpor eller behöva gå runt hela dagen i de illaluktande strumporna du tränat i. Så ett par strumpor ska alltid finns med!
 • vattenflaska – som du nog redan vet är det väldigt viktigt att dricka under ditt träningspass så en vattenflaska ska alltid finnas med. Tänk bara på att det inte ska vara en gammal platsflaska, utan en utan BPA, helst gjorda av rostfritt stål eller glas
 • smartphone – för dig som inte går på pass så är det bra att ta med sig sin telefon in på gymmet, dock inte för att snacka och smsa! Gör en härlig spellista som får dig att dra igång, ladda ner appar som kan hjälpa dig med träningen eller ta tiden med hjälp av stoppuret. En annan sak för dig som älskar sport är att betta online som du kan göra direkt i din telefon. Det är en sak som jag brukar göra i alla fall, så om du är intresserad kan du läsa om olika sidor att spela hos här. Men det får du göra efter träningen!

Resväskan

Är du ute på resande for mycket så är det alltid bra att vara ett proffs på att packa resväskan. En av de viktigaste sakerna är att inte packa för mycket, vilket är lättare sagt än gjort. Det måste ju finnas plats för shopping eller souvenirer på vägen hem! Här är tre saker som jag måste ha med mig när jag är ute och reser:

 • knep o knop-bok – om du är som jag och har svårt att sitta still är en knep o knop-bok perfekt att alltid ha till hands på flyget eller på stranden. Personligen tycker jag om sudoku, men föredrar du korsord eller andra knep går det precis lika bra!
 • grensladd – jag har alltid med mig både en universell adapter och en grensladd med minst 3 uttag. På så sätt finns det alltid ett uttag ledigt och man behöver inte bråka om adaptern eller uttagen!
 • solkräm – man kanske är tjatig när man påminner om solkräm, men det är ju så viktigt! Vare sig du ska på solsemester i Thailand, en weekend i Rom eller skidsemester i Alperna så ska solkrämen alltid finnas till hands och helst på!