Olika väskor för olika tillfällen

Det som är så fantastiskt med väskor är att man går omkring med dem i livets alla tillfällen och de flesta människor äger under sitt liv olika sorters väskor.

  • Ryggsäcken. En jättebra väska om man vill bära på tunga saker och är därför populärt bland friluftslivsfantaster och backpack-resenärer. Man kan också bära på en trendig ryggsäck som är jätteliten och bara har plats för en telefon och ett par nycklar, men då handlar det mer om dekoration än något annat.
  • Sportväskan. Denna väska är ett måste och är olika utformad beroende på vilken sport man utövar. Det kan röra sig om allt från den stora golfväskan som måste ha plats för olika golfklubbor till en liten midjeväska för tennisbollarna. Den sistnämnda väskan blev också mycket populär på 80-talet som en vardagsväska då den lämnade händerna fria och var svår att komma in i för ficktjuvar.
  • Fodralväskan. Denna lilla väska ser ut som ett avlångt etui och är ofta tillverkad i ett hårt material och man håller den i handen vid tillfällen då man vill vara lite extra snofsig: på röda mattan, balen eller i champagnebaren.
  • Axelväskan. Används av både män och kvinnor och passar vardagslivet alldeles utomordentligt då den är stor nog för att man skall få plats med en hel del samtidigt som man kan underlätta tyngden genom att bära den på sin ena axel.
  • Resväskan. Idag har nästan alla resväskor hjul och man kan därför även använda dem när man skall handla mat eller i allmänhet bära något tungt. Dessa väskor kommer i många olika storlekar och kan antingen vara mjuka eller hårda.
  • Badväskan. Detta är en mycket stor väska som bärs i korta remmar över den ena axeln. Här skall man få plats med allt till stranden: handduk, solkräm, böcker, mat, hatt etc. Väskorna är ofta roligt designade i något tåligt material som är lätt att rengöra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *