En väska för alla tillfällen

Den perfekta väskan kan användas vid precis alla tillfällen och även om man kanske inte kan förvara golfklubbor i den så skall man åtminstone kunna ha den både på kontoret och på festen. En vardagsväska som också passar på kvällarna!

Hemligheten med en allround-väska är att den bör vara relativt neutral. Väljer man en skrikig väska med mycket dekoration är det stor risk att man inte tas på fullaste allvar under affärsmötet och kommer man till cocktailpartyt med en fjällrävens ryggsäck uppfattas man nog som ganska osofistikerad. Nej, istället gäller det att hitta en klassisk modell med rena linjer och diskret färg för att väskan skall passa vid alla tillfällen.

En av de första saker man bör tänka på är materialet. Medan en tygväska förvisso kan vara snygg och lätt så är den inte alltid särskilt elegant och därför är det bättre att undvika detta material. Hellre i så fall segelduk som är lite hårdare och mer kompakt, vilket ger ett helt annat intryck.

Läder passar både på dagen och kvällen och har man en snygg, enkel väska i ett snyggt lädermaterial har man träffat på jackpot.

Färgen är också viktig av samma anledningar. Sök efter en neutral färg som svart, mörkblått eller beige för att väskan inte skall dra till sig alldeles för mycket uppmärksamhet. Andra färger går också bra om man är klädd på ett matchande sätt men försök att undvika grälla färger och extrema mönster.

En väska kan dekoreras och det är ett roligt alternativ om man vill göra den tråkiga vardagsväskan lite piffigare till kvällen. Man kan till exempel byta ut den trista läderremmen mot en guld- eller silverkedja eller varför inte sätta en brosch på ett strategiskt ställe? Man kan också knyta en snofsig liten scarf på ena sidan för att ge en extra effekt till kvällen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *